10 речей, котрі варто зробити перед тим, як приступити до вибору підрядників

Легко пірнути в процес планування весілля і почати телефонувати флористам, фотографам та ведучим. Зрештою, ви обоє так схвильовані, щоб почати планувати найбільш пам’ятний день вашого життя. Та все ж, зупиніть себе. Є кілька ключових моментів, які варто визначити для себе, перш ніж почати спілкування з підрядниками. Назвіть цей список путівником по вибору весільних послуг. Читайте далі, щоб дізнатися, що вам потрібно знати перед внесенням авансу.

Визначте свій бюджет

Вам варто мати доволі чітке уявлення про свій бюджет і його розподіл, а також те, як він має вписуватись в бюджет окремих підрядників (декораторів, наприклад). Попереднє визначення суми, яку ви готові витратити на своє весілля, врятує вас від того, щоб спершу забронювати послуги якогось високовартісного весільного професіонала і потім бути змушеними економити на інших.

Складіть список гостей

Визначення осіб, які отримають запрошення на весілля і тих, кого доведеться упустити часто є одним з найбільш напружених моментів передвесільного планування. Кількість гостей, однак, так само як і їх відсоткове співвідношення у плані віку, міста проживання, роду занять, соціального статусу, національності та деяких інших можливих критеріїв, є надзвичайно корисною інформацією при виборі місця проведення урочистості, ведучого, музикантів та шоу програми.

Визначтесь, чи будете наймати весільного організатора

Якщо ви роздумуєте, чи довірити підготовку свого свята весільному агентству, прийміть це рішення якомога швидше. Весільні організатори мають багато досвіду та володіють значним багажем знань та ідей для неповторного святкування. Візьміть максимум з цього ресурсу: дозвольте організатору давати вам поради, вести переговори з підрядниками та взяти на себе контроль всіх підготовчих процесів. Якщо ви вирішите піти цим шляхом, тільки виберіть професіонала, який порекомендує вам підрядників, котрі щонайкраще відповідатимуть загальному стилю вашого свята та вписуватимуться у ваш бюджет.

Виберіть бенкетний зал

Вибір бенкетного залу часто впливає на ряд наступних рішень, тому важливо розпочати бронювання саме з цього пункту. В першу чергу, деякі ресторани мають свій список підрядників, з якими прагнуть працювати, зокрема це стосується декораторів та флористів. Тож було б невтішно спершу внести передоплату за послуги декоратора, а потім вибрати зал, який працює лише зі своїм партнером. Також вибір місця для бенкету визначає можливість проведення виїзної церемонії та інших розваг на його території. Отож, спершу вибираємо зал, потім – тих, хто буде там працювати в день вашого свята.

Оцініть масштаби та терміни вашого весілля

Мається на увазі те, як багато роботи потрібно буде виконати вашим підрядникам і на скільки швидко. Очевидно, що для організації весілля на 50 осіб в міському ресторані будуть інші завдання, ніж до весілля на 200 осіб у шатрі за містом. Це стосується і часу. В залежності від того, як мало часу залишається до дати вашого щасливого дня, деякі підрядники можуть стягувати дещо вищу плату за роботу в «експрес-режимі» або залучення додаткового персоналу, щоб у стислі терміни виконати великий об’єм роботи.

Визначте прийнятний для вас стиль взаємодії

Чи то дружній, чи то формальний – уточніть для себе, яким чином вам комфортно взаємодіяти з вашими підрядниками. Розуміння цього допоможе вам вибрати саме тих людей, поряд з якими ви будете комфортно почуватись у ваш великий день.

Виберіть тему весілля

Почніть думати про стилістику та тематику свого весілля і орієнтуйтесь на це при виборі своїх підрядників. Якщо, наприклад, вам лежить душа до весілля в стилі Гетсбі, шукайте флориста, який буде у захваті від втілення цієї ідеї, аніж вибрати людину з чудовими рекомендаціями, яка, проте, переконуватиме вас зробити вибір на користь модного еко-стилю. Це ж ВАШ день – ваші підрядники повинні підтримувати ваше прагнення перетворити мрії в реальність.

Розставте спільні пріоритети

Вартість послуг фотографа, відео оператора, декоратора та бармен-шоу відрізняється одна від одної, тож визначте, що має для вас найбільше значення і розподіляйте свій бюджет відповідно. Якщо ви вважаєте весільні фото дуже важливими і ви хочете, щоб цей неповторний день знімав найкращий фотограф з наявних на ринку, ваш бюджет повинен відображати це. Так само визначте, якими з весільних послуг ви готові пожертвувати і упустити їх, у разі потреби.

З’ясуйте, який стиль фотографії є «вашим»

У зв’язку з величезним діапазоном стилів серед весільних фотографів, нареченим варто витратити трохи часу на інтернет-дослідження і визначення стилю весільної фотографії, який насправді до душі. Адже саме від роботи фотографа залежить, якими будете себе пам’ятати ви та яким ваш весільний день згодом побачать ваші діти та онуки. Чи вам до душі красиві, вишукані, проте, зрежисовані портретні кадри? Або, можливо, надаєте перевагу жвавій та непомітній репортажній зйомці, де фотограф ловить «живі» моменти в ході весілля? Більшість професіоналів, як не крути, належать або до одного, або до другого табору. І справжньою рідкістю є фотограф, який справляється з обома типами зйомки однаково добре. Окрім того, чи є ви прихильниками кольорової фотографії, чи, може раптом, хочете бути оригінальними і закарбувати цей день у чорно-білих кадрах? Кілька годин, проведених на веб сторінках фотографів допоможуть визначити, якого типу фото вам найбільше до душі і хто з професіоналів може справитись з таким завданням найкраще.

Замовляйте послуги у правильному порядку

В першу чергу варто зосередитись на замовленні тих підрядників, без присутності яких неможливо отримати продукт їхньої роботи, тих, хто може бути тільки в одному місці у весільний день. До їх числа входять ведучий, музичний гурт, фотограф, відео оператор, координатор весілля. Після того, як послуги цих підрядників заброньовані, можна приступати до замовлення послуг осіб, які, звісно, теж приймають обмежений обсяг замовлень, та все ж можуть працювати на кількох локаціях в один день: тобто, флористи, кенді-бар, артисти, ведучі виїзної церемонії.

 

Leave a comment