11 речей, які потрібно знати перед тим, як почати підготовку до весілля

Кожен весільний підрядник найкраще орієнтується у своєму секторі роботи. Проте, мабуть, усі професіонали весільної сфери погодяться, що є кілька речей, які варто усвідомити нареченим, щоб підготовка до свята пройшла якомога гладше у всіх напрямках. Нижче зібрано поради, з якими не завадить ознайомитись перед тим, як Ви з головою пірнете у складання списку гостей, замовлення кортежу та вибір кольорової гами весілля.

Не бронюйте бенкетного залу до того, як наймете організатора

Вибір місця проведення весілля є відправною точкою, але якщо ви плануєте працювати з весільним організатором, то вибір івент агенції та врахування їхніх порад щодо пошуку місця проведення урочистості може заощадити Вам чимало часу, коштів та нервових клітин. Справа в тому, що інколи наречені дізнаються від організатора про безліч можливостей та ідей урізноманітнення їхнього свята вже після того, як за бенкетний зал внесено передоплату. Проте, нерідко заклад може диктувати свої вимоги або обмеження щодо проведення святкування чи, елементарно, не мати у своєму розпорядженні необхідної площі, інфраструктури та технічного забезпечення. Чи вистачить на терасі ресторану місця для Вашого першого весільного танцю у колі зі свічок? Чи не забороняє адміністрація закладу використовувати феєрверки на своїй території? Якщо бенкетний зал вміщає 200 осіб, чи обладнаний він достатньою кількістю ванних кімнат для зручності такої кількості гостей? Ви можете не врахувати усіх цих аспектів при виборі ресторану, та весільний організатор точно зверне на це увагу.

Довіряйте своїм підрядникам

Чим більше Ви довіряєте особам, які будуть працювати на весіллі і які допомагають Вам у його підготовці, тим більше зможете насолодитись своїм святом. Найміть людей, які Вам подобаються, і дозвольте їм робити те, що у них виходить найкраще. Зупиніть свій вибір на професіоналах, які вміють мислити творчо, готові брати на себе відповідальність і здатні пристосовуватись до ситуації, не розраховуючи на ідеальні умови – це ключові фактори.

Терпіння – це чеснота

На все потрібен час і, вірте чи ні, Ви, скоріш за все, не єдині наречені, з якими працюють Ваші підрядники. Підведення кошторису займає час, організатор часто чекає графіка від усіх підрядників, щоб скласти Вам точний та детальний таймінг, а ціна на певні рослини для флористичного оформлення буде відомою тоді, коли розпочнеться період їх цвітіння. Окрім того, іноді інші клієнти стоять вище за Вас у списку чиїхось справ в силу того, що їхня урочистість повинна відбутися швидше. Звісно, Вам хочеться тримати руку на пульсі і бути певними, що все пройде бездоганно – це зрозуміло. Просто ставтеся до всіх з добротою і поважайте їх робочий графік та особистий простір. Адже окрім професії фотографа, декоратора чи ведучого, кожен підрядник – людина зі своїм особистим життям.

Вам краще всього не знати

За лаштунками кожного весілля відбувається багато речей, про які нареченим невідомо – і це на краще. Кожен координатор засвідчить: створення «безшовної справи» вимагає титанічних зусиль. Координація весілля це не дитяча гра, це не справа для тих, хто легко опускає руки, але, кажучи без зайвого марнославства – це вибухівка, загорнута в яскраву коробку з розкішним бантом. В ході кожної урочистості трапляються «катастрофи», навколо яких спритно маневрують, і які тихо демонтують координатори весілля, що є результатом і свідченням досвіду, набутого в «бою» – це страховий поліс, на який заслуговує кожна наречена.

Для танго потрібні двоє

Ви одружуєтесь, а не святкуєте день народження. Пам’ятайте: весілля це свято двох людей, що поєднують долі – і святкування повинне відображати це. Перестаньте порівнювати своє весілля з весіллями Ваших друзів, з тим, що ви бачите на Pinterest, а також тим, як воно має виглядати на думку Ваших родичів. Цей день повинен бути таким, яким його бачите Ви двоє. Якщо це означає політ на повітряній кулі, бо це нагадує Вам про Ваше перше побачення – замовляйте повітряну кулю і не дозволяйте нікому переконати Вас у безглуздості цієї ідеї. Не хвилюйтесь про те, що люди подумають або скажуть про ВАШЕ весілля.

Сварки в процесі передвесільної підготовки не пророкують Вам розлучення

Немає нічого дивного у суперечках та розбіжності поглядів у процесі підготовки до весілля. Для Вас обох це великий стрес, в кінці кінців! Для більшості пар, весілля – це перша подія, де усі друзі та родичі зберуться разом і зрозуміло, що це хвилює. Скоріше за все Ви виховувались у різному середовищі, різними людьми, здобували різну освіту, читали різні книги і відвідували різні місця протягом багатьох років, перед тим як зустрітись та покохати один одного. Природно, що світогляд, мрії, постановка проблем та звичний спосіб їх вирішення у Вас відрізняється. Сприймайте це як Ваш перший спільний проект, у реалізації якого Ви повинні досягти консенсусу.

Сприймайте речі легше

Не варто робити з мухи слона. Певної миті, коли весільний день в розпалі, для наречених наступає «момент просвітлення» – всі пазли складаються в цілісну картинку і стає очевидним, які рішення були справді важливими, а які аспекти навіть не вартували того, щоб хвилюватись про них весь цей час. Прислухайтесь до свого весільного організатора та координатора, у яких вже є сформована досвідом неупереджена думка про те, на чому потрібно робити наголос, а що не варте більш, ніж хвилинного обговорення.

Пропустіть це! Кому яке діло?

У кожної з весільних традицій є передісторія та певний символізм, але хто сказав, що всі вони обов’язкові? Якщо від самої лиш думки про весільний вальс на очах у сотні людей Вас кидає в холодний піт, саме час придумати свою, альтернативну, традицію!

Смартфони геть

Хто може Вам зателефонувати, якщо усі, кого Ви любите, зібрані в цей день в одному місці – поруч з Вами? Залиште свій телефон подалі й усіх гостей заохочуйте зробити те саме під час вінчання та виїзної церемонії. Наполягання на «cell-phone free» церемонії дозволить Вашим гостям бути повністю присутніми тут і зараз в такий хвилюючий момент, замість робити фото сумнівної якості під час виголошення Ваших обітниць, та спростить роботу фотографа, якому ніхто не плутатиметься під ногами, намагаючись спіймати більш вдалий ракурс.

“Зафіксуйте” себе в дії

Якщо Ви можете дозволити собі послуги відео оператора – замовте їх! На перший погляд, це здається відмінною можливістю заощадити кошти, але в кінці кінців 90% пар шкодують про таке рішення, особливо, коли про весільний фільм запитують їхні діти.

Дженніфер Лопес мала рацію… Love don`t cost a thing

«Любов нічого не коштує» – те саме відбувається на весіллі. Найбільш пам’ятні, емоційні, торкаючі моменти можуть бути безкоштовними. Сяючі закохані очі, чуттєвий перший танець, самостійно написані шлюбні обітниці та щира подяка батькам в кінці урочистості можуть створити приголомшливий ефект, який довго зігріватиме серця Ваших найближчих людей.

Leave a comment